Streetrace de Wijk

Tekst

Joris en Tibbe reden de Streetrace in de Wijk.

Onderstaand het verslag van Joris:

 

“Ik moest starten op de fiets van mijn vader. Dit doordat mijn eigen fiets voor reparatie stond. Ik startte nog net op de eerste startrij. Ik kwam goed en snel weg. Ik zat goed mee voorin. Het ging al meteen hard en er ontstonden na 2 rondes al groepen. Ik kwam in de 2 groep terecht. Zo heb ik de hele wedstrijd een hard tempo kunnen rijden. Al snel kwam ik renners tegen die de kop moesten lossen. Die ingehaald en toen reed ik voor plek 4. Helaas 2 keer de ketting eraf gekregen. Toen de ketting er voor de tweede keer eraf ging, waarbij ik over pallets omlaag reed, deed mijn derailleur het niet meer. Ik moest toen met de zware plaat mijn wedstrijd vervolgen. Helaas ben ik hierdoor flink afgezakt in de wedstrijd. Met nog 2 rondes te gaan kwam ik bij Tibbe in de groep en heb ik voor Tibbe 2 rondes op kop gereden. Samen met Tibbe een gat kunnen slaan in zijn groep. Tibbe is hierdoor mooi 3e geworden in zijn wedstrijd. Ik ben zelf als 12e geëindigd . Het gevoel was goed, helaas door pech heb ik niet kunnen presteren wat er in zat”.

 

 

Ook Tibbe stond aan de start. Tibbe rijdt zijn wedstrijden op dit moment op een niveautje lager. Vorig jaar kreeg hij te kampen met een polsbreuk maar is nu langzaam op de weg terug. Lees ook Tibbe zijn verslag:

 

“Ik reed woensdag de streetrace in De Wijk. Het parcours bestond vooral uit rechte stukken met weinig obstakels, waardoor er hard gereden werd. Ik startte niet tegelijk met Joris, maar ik had wel een goede start. Helaas kon ik net niet de aansluiting vinden met de kopgroep. Na een paar rondes had ik een goed groepje gevonden die voor plek 3 reed. Hier heb ik de rest van de wedstrijd mee gereden. Tot de laatste 2 rondes toen ik Joris tegen kwam. Joris en ik hebben samen gewerkt en zijn weg gereden uit de groep, wat resulteerde in een derde plek. Ik ben zeer tevreden met het resultaat. Verder gaat het goed met mij. Ik fiets inmiddels alweer 2 maanden met een schema en er zit erg veel progressie in”.

 

Zondag staan ze ok alletwee aan de start bij het NK Streetrace in Norg. Gelukkig start Joris dan weer op zijn eigen fiets. 

Foto's: Cora Funken, Suzanne Dekker en Judith van Engelen. 

Dit bericht delen:

Meer nieuws

Hondsrug Classic 2024

Hondsrug Classic 2024

Lees verder
NK Mountainbike 2024

NK Mountainbike 2024

Zondag stond Joris aan de start van het NK XCO in Oldenzaal.
Lees verder